Mine mærkesager

Mindre plastik og kemi i hverdagen

Vores brug af plastik er enormt. Det betyder et stort ressourceforbrug og medvirker til mikroplast i havet. Det kan vi gøre bedre. Privat kan vi alle starte i det små ved at skifte plastikposen ud med genbrugeligt stofnet. Og den plast der er i omløb skal naturligvis genanvendes. Jeg vil kæmpe for, at emballagen om vores fødevarer bliver fri for farlig kemi. Ligeledes vil jeg arbejde for at komme de hormonforstyrrende stoffer i vores hverdag til livs. Det kan ikke passe, at vi omgiver os med produkter, som i sidste ende skader vores liv.

Vi har et globalt, menneskeligt ansvar

Jeg mener, at vi har et ansvar for verden omkring os. Især verdens fattigste og dem som flygter fra krig og naturkatastrofer skal hjælpes. Enten i deres nærområder eller i Danmark. Vi skal hjælpe med genopbygning, men især forebygge, at kriser opstår. Velstand forpligter.Vi har et ansvar for udviklingen i de fattigste lande, og derfor vil Radikale Venstre arbejde for, at udviklingsbistanden hæves til 1% af BNI igen. At sænke bistanden er helt forkert i en tid, hvor verden er i brand.

Iværksætteri som job-lokomotiv

Radikale Venstre har en ambition om, at 3 millioner danskere altid skal være i arbejde. Derfor skal det være attraktivt at investere og ansætte medarbejdere i Danmark. Fra min plads i Folketinget vil jeg skabe bedre rammer for vækstiværksættere, så vejen fra drøm til virkelighed bliver kortere. Risikovillig kapital skal gøres mere tilgængelig og fradrag for udviklingsomkostninger skal øges. Jeg tror især på de virksomheder, som tænker dele- og cirkulærøkonomi ind i deres forretningsplaner. Iværksætteri og grøn omstilling går hånd i hånd.

Integration starter med et arbejde

Jeg mener, at vi skal betragte udlændinge, som kommer til Danmark, som en værdifuld ressource. De som kan selv, skal bidrage til en sund og holdbar økonomi. En vellykket integration starter med et arbejde, hvor man bliver en del af et fællesskab. Som en del af et fællesskab, bliver det også nemmere at lære dansk. Integration gennem arbejdsmarkedet giver værdighed, for jeg tror på, at alle gerne vil bidrage, med det de kan.

#TænkGlobaltTagAnsvarLokalt