Min uge 19

Tirsdag den 5.maj og torsdag den 7.maj: Hele to artikler i Frederiksberg lokale presse om genåbningen af Ladegårds Å i sidste uge. Jeg blev både interviewet om å-projektet til Frederiksberg Bladet og Frederiksberg Lokalavis. I Radikale Venstre på Frederiksberg vedtog vi på vores generalforsamling i marts måned at gøre genåbningen af Ladegårds Å til en mærkesag. En beslutning som jeg er rigtig glad for. Der er store gevinster ved at åbne Ladegårds Å, som løber fra Bispeengbuen og munder ud i Peblinge Sø. Blandt andet vil en åben å kunne fungere som skybrudssikring, reducere luftforurening og skabe rum for bedre trafikale samt rekreative løsninger. Udover disse forbedringer vil en åben å ligeledes kunne bidrage til en forbedring af livskvaliteten for tusinder af mennesker og forskønne byens rum. Lige ud sagt har dette projekt et kæmpe potentiale – og jeg er glad for, at det er blevet en radikal mærkesag og en hjertesag for mig. Læs artiklerne via nedenstående links:

http://www.lokalavisen-frb.dk/index.php/14-politik/1095-radikale-abn-aen

http://minby.dk/frederiksberg-bladet/aabningen-af-ladegaards-aa-er-nu-en-radikal-maerkesag/

Og mere om projektet her: http://www.ladegaardsaaen.dk

Onsdag den 6.maj: Onsdag blev dagen, hvor skifergas endnu en gang blev en del af den landsdækkende dagsorden. Der blev af det franske firma Total, som foretager prøverboringer efter skifergas i Nordjylland, brugt nogle kemikaler, som ikke var en del af firmaets aftale med den nordjyske kommune. Jeg er glad for, at prøveboringerne efter skifergas i Dybvad i Vendsyssel er sat i bero. At anvende et kemikalie, som ikke fremgår i deres VVM-aftale med kommunen – det er ikke i orden! Selvom Total fremhæver kemikaliet som ufarligt og en standard indenfor denne slags boringer, så er det ikke godt nok. Vi skal kunne stole på Total og deres fremgangsmåder, og det skal være i overensstemmelse med de indgåede aftaler, så vi sikrer miljøet fremfor alt.

Torsdag den 7.maj: Var jeg til bogpræsentation hos Hildebrandt og Brandi om deleøkonomi. De har netop udgivet bogen “Den nye deleøkonomi” Jesper Bove-Nielsen. Utrolig spændende vinkel på deleøkonomi, som jeg er glad for at der er stort fokus på, for vi kan nå så langt, hvis vi tænker os om og forbruger smartere i hverdagen. Læs mere om bogen her: http://hildebrandtbrandi.com/da/boeger/den-nye-deleoekonomi

Lørdag den 9.maj: Var min mand Erik og jeg inviteret til “Smid tøjet Danmark”. Jeg bar min mors gamle kjole, som er købt før min tid. Jeg har altid været glad for at genbruge og give et langt liv til bl.a. tøj, som kan holde i lang tid – det er en lille del af det bæredygtige samfund jeg ønsker. Derfor glæder det mig også, at Innovationsnetværket i Herning http://innonetlifestyle.com er igang med at finde måder til, hvordan vi kan genanvende det tøj, som ikke tåler at blive solgt eller givet videre pga. slid. Her kan en tekstilmølle, som bearbejder tøjet til andre brugbare tekstiler være løsningen for det tøj som er for slidt til at blive brugt.

Smid tøjet

Søndag den 10.maj: Jeg er fiskeriordfører og kæmper for, at danske fiskere kan få “skånsomt fanget” certifikat. Søndag var jeg inviteret til middag af Odd Fellow Palæet og Fiskerikajen i samarbejde med restauranterne PONY, Hos FischerDragsholm Slot, Marv&Ben, Musling på det smukke Odd Fellow Palæ. En helt igennem fantastisk middag! Der er grund til at bakke op om de danske kystfiskere, som leverer kvalitetsfisk som er fanget naturskånsomt til gavn for natur og havmiljø. I aftes stod en hær af de fremmeste kokke for en udsøgt middag, hvor de skønneste råvarer blev til de mest sublime retter. Det ville hjælpe alle, hvis vi fik et mærke for skånsomt fangede fisk, havets økologi, så forbrugerne kan vælge kvalitet og miljøhensyn og sådan, at kystfiskererhvervet og livet i havnene kan opretholdes. En skøn aften at afslutte en god uge på.

Mad 2Mad 3Mad 1