Lone Loklindt

Vejen til politik

Min interesse for politik stammer helt tilbage fra teenageårene, hvor min far var politisk aktiv i Fremskridtspartiet. Det krævede modspil og jeg elskede at diskutere.

Efter 7 år i udlandet meldte jeg mig i 1993 ind i Radikale Venstre. Først lokalt på det organisatoriske plan, siden som næstformand i fire år, og dernæst engageret i internationalt udvalg.

I 2009 blev jeg valgt til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, hvor jeg sad som rådmand og formand for kultur- og fritidsudvalget, indtil jeg blev valgt til Folketinget 15. september 2011 og kom til at arbejde med politik på fuld tid.

Det var fire fantastiske år. Valget i 2015 var en nedtur for Radikale Venstre og jeg genvandt ikke mit mandat.

Men jeg er ikke færdig med radikal politik. Nu er jeg kandidat til Kommunalvalget på Frederiksberg, hvor jeg står i spidsen for et stærkt hold af engagerede kandidater.

Lone Loklindt

Trækker på en stor erhvervserfaring

 

I mit politiske arbejde trækker jeg på erfaring fra en lang karriere, hvor jeg har været vidt omkring. 

Engelsk/fransk salgssupport i London, salgsmedarbejder hos en belgisk fødevareimportør, eksport-ansvarlig i fransk fødevarevirksomhed, selvstændig tøjhandler i København og Stockholm, konsulent i Håndværksrådets internationale afdeling og CSR-chef i Alectia. Den røde tråd er gået fra fødevarer over mode til udviklingspolitik og samfundsansvar.

Jeg har læst engelsk og fransk på Handelshøjskolen i Aalborg, senere i København. 

Jeg har boet i Grenoble, London, Bruxelles og Paris – i alt var jeg ude i 7 år. I en alder af 43 år var jeg tilbage og læse Cand. Merc. Int. på CBS.

Opvækst i Vestjylland

Med årene er det som om, rødderne får mere og mere betydning. 

Jeg er født og opvokset i Vestjylland, i Sædding, en forstad til Esbjerg. 

Min far var fiskeskipper i mange år, frivillig redningsmand og altid tilknyttet havnen i sine senere jobs. Han døde desværre i 1998. 

Min mor har altid været en dygtig husmor, men har også arbejdet i butik. 

Min morfar var landmand, mens min farfar var mejeribestyrer. Og for så at gøre billedet komplet var min svigerfar frilandsgartner og minkavler.

LonesHave_13

Privatlivet

Politik er vigtigt, det er spændende, vanedannende og til tider ubarmhjertigt, men altid kun politik. 

Mit liv rummer heldigvis også et trygt og livligt familieliv, som er rammen om en travl hverdag, hvor vi alle har udfordringer og pligter, ansvar og glæder. 

Jeg er gift med Erik, som jeg har kendt helt fra badmintonklubben og gymnasietiden i Esbjerg. Vi har fire børn: Alexander, Christopher, Emilie og William, den ældste 24, den yngste 12. Alle har de gået på den franske skole. Et tilvalg som giver europæisk perspektiv og internationalt udsyn.

I min fritid holder jeg af aktiviteter med familien – det spænder vidt fra cykelture i byen, madlavning, hjemlig hygge, filmoplevelser og ture på museer eller i naturen. For at holde mig i form spiller jeg tennis og løber ofte en tur. Skiløb samler hele familien og sommerferien går ofte til landlige omgivelser i Frankrig.