Ynkeligt at Venstre vil bruge udviklingsbistand til skattelettelser

Det er ynkeligt og ualmindeligt kortsynet, når Venstre foreslår at skære udviklingsbistanden næste år med 2,5 mia. kr. (over 15%!) Hvor er globalt udsyn og ansvar blevet af? Er liberalt udsyn blevet til nationalt snæversyn?

Den danske udviklingsbistand er udtryk for det ansvar, som Danmark som rigt land bør tage ude i verden. Ifølge Venstre skal verdens allerfattigste betale danske skattelettelser, det er ren populisme.

Udviklingssamarbejdet er ensbetydende med Danmarks tilstedeværelse ude i den verden, som vi også gerne vil handle med. Med udviklingsbistanden bidrager vi til grøn vækst både i Danmark og ude i verden. Fattigdomsbekæmpelse, basale rettigheder, fødevaresikkerhed og jobskabelse er indsatser, som også kommer Danmark til gode.

Venstre vil fokusere på Afrika. Bare ærgerligt for befolkninger i Burma, Nepal og Bangladesh, hvor danske udviklingsprojekter gør en kæmpe forskel.

Det er nedslående og noget af et kursskifte fra et tidligere regeringsbærende parti at vælge at finansiere halvdelen af sit finanslovsudspil med udviklingsbistanden. Værdifællesskabet med DF bliver mere og mere tydeligt.

Se også denne artikel i Berlingske, hvor jeg blandt andre udtaler mig: http://www.b.dk/politiko/r-at-skaere-i-ulandsbistanden-er-som-at-tisse-i-bukserne